· 200 гр макарони ригатони или пене (200 gr. penne pasta or rigatoni pasta)
· щипка сол (pinch of salt)
· 3 XL яйца (3 XL eggs)
· 500 мл прясно мляко (500 ml milk)
· 40 мл слънчогледово олио или олио от рапица (40 ml canola or sunflower oil)
· 2/3 ч.ч. захар, или малко повече ако обичате по-сладко (2/3 cup sugar or more to adjust your taste)
· 4-6 капки екстракт ванилия (4-6 drops extract vanilla)
Сварете макароните в подсолена вода и ги прецедете.
Разтворете захарта в млякото, добавете ванилията, и яйцата, разбийте до еднородна текстура. Изсипете макароните в тавичка за печене и ги разбъркайте с олиото. Залете ги с с микса от мляко, захар и ванилия. Печете при 180°С до порозовяване или докато центъра на печивото се стегне. Сервирайте десертът изстуден.
Dissolve the sugar in milk; add vanilla and eggs, and beat until smooth texture. Pour pasta into a baking dish and mix with oil. Top with the mixture of milk, sugar and vanilla. Bake it at 180 ° C to reach golden crust or until its center is set. Serve this dessert chilled.
Класика, поднесена перфектно!А със сирене?!Поздрав!
ReplyDelete