Изрових няколко рецепти и идеи от архива си за онези от вас, които не сте на пости този месец или тепърва ви предстоят угощения с прясно свинско и домашно, червено, пенливо винце. Споделям, че ежегодно съм присъствала на реално транжиране на свинско, в помощ на семейството си, както това е обичайно за много райони в страната. Рецептите и опитът ми произтичат от три географски района на България-Велинград, Русе и Смядово. Всичко от изброеното по-долу съм приготвяла многократно, но само част от него е публикувано със снимки и рецепти.
За списъка:
По-тъмният шрифт е линк, който води директно към вече написана рецепта, със звездичка съм обозначила онези ястия, за които ще пиша в най-скоро време. Останалото са по-скоро идеи за това какво може да се приготви от свинско месо и карантия.
Как се извлича свинска мас, пръжки*
Кебап от свински дреболии и гъби*
Шишчета от свинско месо
Свинска пача
Свинска глава в шкембе*
Бабек
Старец
Кървавица
Свински чревца с ориз
Свински ребра с кисело зеле
Свински пържоли с лук на фурна
Свински крачета с боб
Лелееее,какви вкусотии!
ReplyDeleteЩе се възползвам от поне една от рецептите!
Благодаря за предложенията!
Заповядай, Кате-избери си!:) Хубав уикенд ти желая!
ReplyDeleteСветле, аз не съм на пости и....се любувах до сега на твоите рецепти! Чудесни са и.....са по много творчески начин написани! Благодаря ти много! Прегръщам те и ти желая една незабравима неделя!
ReplyDeleteWow, чуден списък! Определено ще следя звездичките, а останалите ще прегледам с най-голям интерес! Хубава неделя!:)
ReplyDeleteАлбена, Кенди, радвам се че сте намерили интересни статии и рецепти тук! Благодаря за прегръдките и топлите пожелания! Ведри дни ви желая!
ReplyDelete