450 гр пушена сьомга
200 гр печени и белени червени чушки
1 кафена чашка галета или грис
150 гр краве масло
½ малка глава лук
4-5 с.л. майонеза
1 с.л. червен пипер
щипка кориандър
лимонов сок, сол черен пипер на вкус
маслини Каламата за декорация
Пасирайте в блендер почистените чушки и лука, рибата, изсипете в дълбока купа и смесете с галетата, подправките (червен пипер и кориандър). Разтопете кравето масло, добавете и него. Ако ще използвате грис, запечете го до златисто и с чаша вода го сварете до набъбване. Добавете майонезата и подправете със сол и лимонов сок на вкус.
Мммм, звучи страхотно!!!
ReplyDeleteВеднага си гребвам:-)
Продължавай все така, Светлана:-)
Благодаря, Мъхче! И твоят блог ме радва с релаксиращи снимки и радушна атмосфера!
ReplyDelete