Наточете кана с вино. J
Свинският дроб се нарязва напречно на дължината си на парчета с дебелина около 2.5 см. до 3 см. Посолява се и се поставя в дълбока купа с прясно мляко за около 20 минути. Отцежда се от прясното мляко, отупва се в брашно и се пържи в загрято растително олио (слънчогледово, рапица, царевично) до златисто на средна до висока температура. Парчетата готов, пържен дроб се слагат в купа с похлупак, а между тях може да се поставя много тънко нарязан кромид лук или зелен лук, поръсват се отново със сол и млян черен пипер.
Можете да го поръсите също с чубрица или прясно накълцан магданоз, изберете сами. Наздраве!
Прекрасно аранжирана снимка, Светле! С толкова нотки на родното и националното! Намирам рецептата за много лесна и практична! Благодаря ти!
ReplyDeleteБлагодаря ти, Бени! Хубава седмица ти желая!
ReplyDeleteYou´ve got a beautifull blog!!! Kisses from Spain.
ReplyDeleteOlga
Thank you, Olga! Bloging is a fun. I’m glad you like it! Enjoy!
ReplyDelete