Tuesday, December 13, 2011

Пържен свински черен дроб / Breaded pork liver and onions


Наточете кана с вино. J


Свинският дроб се нарязва напречно на дължината си на парчета с дебелина около 2.5 см. до 3 см. Посолява се и се поставя в дълбока купа с прясно мляко за около 20 минути. Отцежда се от прясното мляко, отупва се в брашно и се пържи в загрято растително олио (слънчогледово, рапица, царевично) до златисто на средна до висока температура. Парчетата готов, пържен дроб се слагат в купа с похлупак, а между тях  може да се поставя много тънко нарязан кромид лук или зелен лук, поръсват се отново със сол и  млян черен пипер.


Можете да го поръсите също с чубрица или прясно накълцан магданоз, изберете сами. Наздраве!



 

4 comments:

  1. Прекрасно аранжирана снимка, Светле! С толкова нотки на родното и националното! Намирам рецептата за много лесна и практична! Благодаря ти!

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти, Бени! Хубава седмица ти желая!

    ReplyDelete
  3. You´ve got a beautifull blog!!! Kisses from Spain.

    Olga

    ReplyDelete
  4. Thank you, Olga! Bloging is a fun. I’m glad you like it! Enjoy!

    ReplyDelete