Няма да пиша рецепта, по скоро това е идея за поднасяне на ордьовър от панирани патладжан и кашкавал и идеята дойде от майка ми.
Трябват ви брашно, кашкавал, патладжан, яйце и сол. По желание можете да добавите черен пипер и чубрица към разбитото яйце или да използвате панко (японски хлебни трохи за паниране) или галета.
Когато пържа патладжан обикновено го обелвам и нарязвам, осолявам и оставят да се отцеди за около 30 минути. Отупвам го в брашно и го пържа. Този път не го обелих, а го нарязах на шайби с дебелина около 5 мм. Панирах го в с брашно, разбито със сол яйце и пак брашно. След това овалях в брашно и яйце шайби кашкавал от малка питка кашкавал Витоша и сложих кашкавала между две, вече панирани шайби патладжан. Всичко това отново отупах в брашно, яйце и пак брашно и изпържих. В чинийката, която виждате има две канапета с по три шайби, направени по този начин.
Светле, ястието изглежда невероятно!
ReplyDeleteВесела и щастлива Нова година!
Благодаря! Весела нова година!:)
ReplyDelete