½ ч.ч. тапиока на перли
3 ½ ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. бяла, кристална захар
2 ванилии
1 ч.л. ванилов екстракт
За ягодовия конфитюр ползвах 200 гр замразени ягоди, които сварих с 3 с.л. захар и сгъстих с лъжичка нишесте от тапиока.
Накиснете перлите тапиока предварително във вода за 30 мин. Изцедете перлите от водата и ги сварете с млякото, захарта и ванилиите, разбърквайки непрекъснато докато кремът се сгъсти, приблизително 12 мин.
Забележка, кремът трябва да е рядък докато е топъл, защото в последствие се стяга допълнително. Ако сте правили сутляш (мляко с ориз), ще разберете за какво говоряJ
Подаръкът е за всички мои читатели-линк към онлайн радио, където можете да слушате различни стилове музика, включително и такава, която зарежда с празнично Коледно настроение.
Наслаждавайте се! За да слушате музика онлайн, кликнете тук!
No comments:
Post a Comment