Легендата разказва,че този плод е създаден преди хиляди години от огнен, драконов дъх. Който опита от месото му, все едно е вкусил от най-крехкото и вкусно драконово месо и се числи към групата на онези, воюващи с дракони, освен че ще придобие сила и могъщество. Любопитно, нали!? J
Драконовият плод не блести с особени вкусови качества, в днешно време се използва предимно за декорация на плата, коктейли и салати. Подходящ е за диебетици поради ниското си съдържание на плодови захари, богат е на витамин С, фосфор и калций. Цветът във вътрешността на този плод може да варира от бяло, до маджента, като червената и лилавата сърцевина се ценят повече от бялата, заради своята антиоксидираща способност. Произхожда от Централна Америка и се числи към семейство Кактусови.
много красиво наистина:)
ReplyDeleteА от всяко едно семенце може да се отгледа кактуса. Той спада към катерливите разтения но може и да се остави да виси. Казват че цъвти само за една нощ, но аз на моите не им дочаках цъвтежа :)
ReplyDeleteБлагодаря за полезната информация, Марго! Сърдечни прегръдки и хубави дни!
ReplyDelete