Friday, December 2, 2011

Запечено сирене Бри със смокиново сладко и орехи


2 порции

200 гр сирене Бри
2 бр фини кори за баница
20 мл краве масло, разтопено
5-6 ореха
3-4 смокини от сладко

Корите за баница се намазват с разтопено краве масло и в тях се повива питката Бри и се слага в намазана с краве масло тавичка за печене. Отгоре се насипват смокините и орехите, след което всичко се изпича в предварително загрята до 180°С фурна (приблизително 15 мин.) или докато корите придобият приятен златист загар. Препоръчително е печеното сирене да не се реже веднага докато е горещо, за да не се разлее, а да се остави да почине за около 6-10мин. Така приготвено, сиренето чудесно се акомпанира от бели полу-сухи вина.

Тип: Ако желаете можете да изпечете сиренето и без кори за баница.
Можете да замените орехите с пеканс или да комбинирате нарязани (филетирани) бадеми с прасковено сладко или сладко от череши. Ползвайте предимно плода. Ако сладкото е рядко, добавите една ч.л. нишесте. Канелата е чудесна подправка за това печено сирене, при това ще допринесе за  празничното ухание в дома ви.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...