Thursday, December 1, 2011

Сьомга с аспержи в бутертесто



4 порции

450 гр филе сьомга
2  готови листа бутертесто 23х18см (приблизително или толкова,че да може да побере филето риба и по края ѝ да остане достатъчно тесто за запечатване)
200 гр аспержи, почистени и обелени
20 гр мазнина
2-3 скилидки чесън
лимонов сок, няколко капки на вкус, сол и млян черен пипер
Сирене Бри (опция)

Предподготовка
Сьомгата се осолява, намазва със счукан чесън и се запържва в мазнината от двете си страни до промяна на цвета, не напълно. Аспержите се задушават с малко вода за около 2 мин. и отцеждат.


Печене
 В намазана с олио тавичка за печене сложете първия лист, след това сьомгата, подредете аспержите отгоре. (Ако ползвате сирене Бри, сложете нарязани ленти от него върху аспержите). Запечатайте с втория лист. Изпечете до готовност на многолистното бутертесто (200°С)
Сервирайте със сос Тартар и чаша леден Гевурцтраминер.


No comments:

Post a Comment