Wednesday, June 8, 2011

Друсан кебап по Велинградски


2 порции

400 гр свинско месо, плешка или врат (добре е да има мазнина по него)
40 мл слънчогледово олио
2 големи глави лук
2-3 супени лъжици  млян червен пипер
2 дафинови листа
сол и млян черен пипер




Нарежете месото на хапки.
В тефлонов тиган, с дълбоки стени, налейте мазнина и изчакайте да загрее. Изсипете месото и  го запържете докато промени цвета си, като постоянно разбърквате с дървена бъркалка или раздрусвате тигана, 4-5 мин. Добавете лука, нарязан на полумесеци.
Овкусете със сол, млян черен пипер, дафинов лист. Целта е лука и месото да се карамелизират и течността изври, приблизително 10 мин. Когато месото остане на мазнина добавете червеният пипер и раздрусайте, за да се запържи. Сервирайте  докато е горещо.


Можете лесно да направите винен кебап, след като сте стигнали до дук! Вместо обикновено свинско с лук, след като червеният пипер е запържен, загасете с 50 мл червено, домашно вино. Налейте чаша вода, оставете да къкри. Нарежете домат или добавете доматена паста (опция). През това време размийте  2 с.л. брашно и малко вода на кашичка и сгъстете яхнията. Сервирайте с гарнитура от задушен ориз.

No comments:

Post a Comment