2 порции
400 гр свинско месо, плешка или врат (добре е да има мазнина по него)
40 мл слънчогледово олио
2 големи глави лук
2-3 супени лъжици млян червен пипер
2 дафинови листа
сол и млян черен пипер
Нарежете месото на хапки.
В тефлонов тиган, с дълбоки стени, налейте мазнина и изчакайте да загрее. Изсипете месото и го запържете докато промени цвета си, като постоянно разбърквате с дървена бъркалка или раздрусвате тигана, 4-5 мин. Добавете лука, нарязан на полумесеци.
Овкусете със сол, млян черен пипер, дафинов лист. Целта е лука и месото да се карамелизират и течността изври, приблизително 10 мин. Когато месото остане на мазнина добавете червеният пипер и раздрусайте, за да се запържи. Сервирайте докато е горещо.
Можете лесно да направите винен кебап, след като сте стигнали до дук! Вместо обикновено свинско с лук, след като червеният пипер е запържен, загасете с 50 мл червено, домашно вино. Налейте чаша вода, оставете да къкри. Нарежете домат или добавете доматена паста (опция). През това време размийте 2 с.л. брашно и малко вода на кашичка и сгъстете яхнията. Сервирайте с гарнитура от задушен ориз.
No comments:
Post a Comment