За да приготвите разнообразни маки-суши са ви необходими различни продукти, ето някои от тях, в частност тези, които ползвах снощи: скариди, темпура микс, сурова сьомга, ямс, краставица, авокадо, пържени оризови спагети, хой-син сос, уасаби, чили сос, майонеза, нори, печен сусам, пържена или грилована кожа от сьомга и разбира се ориз (бял и черен). Комбинирайте по свой вкус.
Първа редица (най-близката към вас): варен ямс, краставица, сьомга, авокадо, ориз за суши и нори;
-следваща редица: темпура от скариди и ямс, краставица, пържени оризови спагети, хой-син сос, ориз за суши и нори;
-трета редица: краставица и сьомга, сусамови семена, ориз за суши и нори;
-четвърта редица: пържена кожа от сьомга, ямс-темпура, пържени оризови спагети, хой-син сос, чили сос, краставица, ориз и нори;
-пета редица: накълцани скариди, майонеза, уасаби и краставица, ориз и нори, сусам;
ползвах също така и черен ориз за направата на маки и нигири, а в листата сьомга-тартар.
Тартар от сьомга
250 гр сурово филе от сьомга, почистено от кожа и кости
30 мл лимонов сок
2 малки скилидки чесън, счукан
1 ч.л. пресен джинджифил, настърган на ситно
1 домат или 7-8 чери доматчета, нарязани на дребно
зехтин, сол и черен пипер
Добре е рибата да е предварително замразявана, поради съображения за сигурност. Моля, отворете връзката към СУШИ, за да прочетете подробности за технологията на съхраняване на риба за суши и сашими! Ниските температури унищожават паразитите.
Рибата се нарязва на дребни кубчета, смесва се с останалите продукти, овкусява се и се съхранява в хладилник до сервирането ѝ. Добре е да престои поне половин час.
No comments:
Post a Comment