Friday, June 17, 2011

Aгнешки шишчета на грил / Bulgarian Lamb shish kebap


6-8 бр шишчета

400 гр агнешко месо, бут
3 с.л. кимион, цели зърна
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
30 мл червено вино
20 мл олио
сол и черен пипер
щипка едро смлян лют червен пипер
шишове за печене на грил

Месото се нарязва напречно на мускулното влакно на тънки и дълги ленти, като се гледа да се отстранят ципите, мазнината обаче може да се остави. Маринова се с продуктите: семената се накълцват на ситно с нож, лука и чесъна се режат също. Добре е месото да престои в тази марината поне 24 часа. Обърква се добре и се слага в купа, покрита с домакинско фолио. Съхранява се в хладилника до печенето. Надипля се на шиша и се пече на силна жар за кратко време.

Към картофеното пюре съм добавила индийско орехче, краве масло, течна сметана, сол.
В чинията има също и домашно приготвена лютеница.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...