Tuesday, June 14, 2011

Агнешки котлети с песто Дженовезе и чеснов сос / Lamb rack with pesto Genovese & garlic and dill dip


2 порции

агнешки котлети (две страни по 8 броя), без ципата между ребрата
3 с.л. песто Дженовезе
морска сол и прясно млян черен пипер

сос за топене:

4 скилидки чесън
1 ч.ч. кисело мляко
няколко стрък апресен копър
1 ч.л. песто Дженовезе
сол и черен пипер


Котлетите се натриват обилно с морска сол, подправят се с черен пипер и песто. Пекат се на силна скара около 6-8 минути, ако е на дърва още по-добре. Сервират се алангле по средата, но ако предпочитате, намалете скарата (или ги дръпнете настрани от силата на жарта) и ги оставете за още 3-4 минути, за да останат розови, но без да тече кръв от тях.

Разрежете и сервирайте по 8 за всяка порция с паничка чесново кисело мляко.

Счукайте чесъна и солта в хаванче, добавете към млякото, подправете с черен пипер, пресен копър, песто.


2 comments:

  1. Wow, тези котлети изглеждат страхотно вкусно, а чесновия сос много им върви!:-))
    Хубав ден и много усмивки!

    ReplyDelete
  2. Здравей, Мони! Да ти се връщат добрите пожелания!:)

    Бях направила зелена салата с краставици и репички, много магданоз, копър и чесън, но и картофки с копър много добре ще му паснат!:) http://margatyna.blogspot.com/2011/05/blog-post_08.html

    ReplyDelete