Saturday, June 11, 2011

Царевица на грил с овкусено масло


Ако искате да спретнете парти по американски на двора и имате грил, то млечната, сладка царевица задължително трябва да присъства в менюто!

Млечната царевица, грилована или варена се сервира като гарнитура към бифтеци и раци, топи се в ароматни бульони или се маже обилно с масло, но не какво да е, ами овкусено. Любимата ми комбинация е бутер-стик  със синьо сирене, пармежан и чесън. Лесно се прави.

необходими продукти:

1 пакет краве масло, безсолно (250гр)
50 гр  фино млян Пармежан
3 скилидки чесън, счукани или пресовани
50 гр синьо  сирене, натрошено
2 с.л сух риган
черен пипер и сол

Маслото трябва да бъде със стайна температура. Разбърква се с всички продукти и подправки. Слага се в домакинско или алуминиево фолио и се оформя стик. Държи се в хладилника докато се стегне отново. С този бутер-стик се маже вече грилованата царевица. Можете да запазите фолиото на стика и да обелите само едната му част, така  ще е удобно за мазане.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...