Ако искате да спретнете парти по американски на двора и имате грил, то млечната, сладка царевица задължително трябва да присъства в менюто!
Млечната царевица, грилована или варена се сервира като гарнитура към бифтеци и раци, топи се в ароматни бульони или се маже обилно с масло, но не какво да е, ами овкусено. Любимата ми комбинация е бутер-стик със синьо сирене, пармежан и чесън. Лесно се прави.
необходими продукти:
1 пакет краве масло, безсолно (250гр)
50 гр фино млян Пармежан
3 скилидки чесън, счукани или пресовани
50 гр синьо сирене, натрошено
2 с.л сух риган
черен пипер и сол
Маслото трябва да бъде със стайна температура. Разбърква се с всички продукти и подправки. Слага се в домакинско или алуминиево фолио и се оформя стик. Държи се в хладилника докато се стегне отново. С този бутер-стик се маже вече грилованата царевица. Можете да запазите фолиото на стика и да обелите само едната му част, така ще е удобно за мазане.
No comments:
Post a Comment