Tuesday, June 7, 2011

Прясна паста (макарони) / Fresh pasta


Паста-фетучини

2 яйца
1 купа бяло брашно
1 с.л. сол
1 ч.л. олио

Омесете продуктите на меко тесто, ако е необходимо добавете 1-2 с.л. вода. Оставете тестото да почине около 1 час и разточете върху набрашнена повърхност, кора с дебелина 4 мм. Нарежете със специален руло-нож за пица на тънки ленти. Подредете фетучините така, че да могат да изпръхнат за около 4-6 минути, за да не се залепят една за друга преди да ги сварите. За да направите цветни фетучини разделете тестото на 3, към една част от тестото можете да добавите доматена паста, а към другата бланширан и пасиран спанак.

Варят се в пълна тенджера с подсолена вода, в която сте сложили няколко капки зехтин. Отнема кратко време, от порядъка на 4-5 минути. Набрашнени добре могат да се замразят във фризера и да се сварят при нужда, като се извадят поне 15 минути преди варенето.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...