Гриловайки сьомгата само със сол и черен пипер и полята с олио, за да не залепва на скарата е моето днешно предложение. Така най-добре ще усетите вкуса ѝ. Парчетата риба се слагат с кожата надолу на умерена до силна температура и се обръщат с помоща на широка шпатула.
Картофките са приготвени по френска рецепта, която разбира се съдържа краве масло и сметана. Подходящи са за гарнитура на гриловано или печено месо. Стават бързо, за около 15 минути.
2 порции
500-600 гр млади кртофки
20 гр краве масло
200 мл готварска сметана
стрък праз лук
сол и черен пипер
вода
Азиаго или Пармежан (опция)
Картофките трябва да се измият добре, защото се готвят без да се белят. Нарязват се на шайби с дебелина около 7 мм. Заливат се с подсолена вода, колкото да ги покрие и се варят около 5-7мин. Когато са полуготови се оцеждат от водата.
В тефлонов тиган разтопете кравето масло и запържете леко нарязаният на ситно праз лук. Добавете картофките и сметаната. Оставете да къкри на тих огън около 10 минути, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер. Можете да настържете Азиаго или Пармежан.
Салата от печен пипер
4-6 печени на грил червени пиперки, обелени и почистени
магданоз
3-4 скилидки чесън
сол, олио, ябълков или винен оцет на вкус
No comments:
Post a Comment