Sunday, June 19, 2011

Миди с чоризо и чили сос / Clams, Mussels and Chorizo in Chilli sauce

2 порции

2 дузини миди
2-3 шалотс (малък сладък лук), нарязан ан ситно или полумесеци
2 скилидки чесън, пресован
2 домата, нарязани на кубчета
20 мл зехтин
2 чоризо наденички, нарязани на шайби
чили паста на вкус
щипка червен пипер
25 мл бяло вино
босилек или магданоз  (опция) подходящи също за аранжиране

Мидите се задушават в мазнината с лука, чесъна и наденичките. Разбъркват се. Добавят се червения пипер, виното, доматите и се похлупва докато мидите напълно се разтворят. Подправя се. Ястието е готово за не повече от 7-8 мин.

No comments:

Post a Comment