Thursday, June 16, 2011

Мусака с тиквички, картофи и сирене / Bulgarian moussaka zucchini, potatoes and cheese



 4-6 порции

4-5 млади тиквички
2 картофа
150 гр сирене
20 гр олио
200 мл прясно мляко
3-4 яйца
3-4 с.л. бряшно
пресен копър
щипка риган
2-3 силидки чесън
сол и черен пипер
около 150 гр настърган кашкавал


Тиквичките и картофите се нарязват на кубчета и се изсипват в тавата за печене.
Сиренето се натрошава и към него се добавят разбитите яйца, мляко и брашно, подправките. С тази смес се заливат тиквичките и се пекат около 40 мин или докато мусаката се стегне. Могат да се поръсят с кашкавал, който се слага в края на готвенето само на горен реотан, за да се разтопи.

Забележка: на снимката са дадени две парчета наложени едно върху друго. Когато се изсипе в тавата височината на микса е не повече от 3- 4 см.

1 comment:

  1. Светле, вкуууусно е това! Много ми харесва предложението ти! Поздравления!:-))

    ReplyDelete