Saturday, June 25, 2011

Вечеря с пилешко месо за претенциозни


Онази вечер имахме кратък спор за това каква да бъде вечерята, затова дипломатично приготвих две различни порции за двамата (рядко правя това у домаJ))))

За него печено пилешко бутче с картофи на фурна и следните подправки: мадраско къри, чубрица, червен пипер, кимион, черен пипер, чесън, горчица, сол.Слагам всичко в тава за печене с малко вода и олио, покривам с фолио и пека час, след което отгръщам фолиото и оставям да се запече коричката. За гарнитура зелена салата с репички, краставички, копър, магданоз, зелен лук, олио, сол и ябълков оцет.

За мен пиле и зеленчуци с кокосово-сметанов сос и къри върху канапе от жасминов ориз. Рецептата вече съм я публикувала ТУК, а зелената билка е лимонов босилек.



***

P.S. Днес успях да уловя за миг колибрито, но за съжаление снимката  е правена в контражур и през мрежата на вратата:


2 comments:

  1. Светле, колко ми е познато това с различните вкусове.... Но няма как. :-))От всички меса аз лично най-обичам пилешкото и следя всякакви вариации на темата. Много ми харесват предложенията ти. Страшно вкусни изглеждат!
    Снимката на колибри-то, макар и в контражур, също много ме впечатли, толкова са красиви тези птички!
    Светле, хубав, слънчев и усмихнат неделен ден ти желая!:-)))

    ReplyDelete
  2. Привет,Мони!:) Благодаря за визитата ти и добрите думи! Колибрито всеки ден е тук, за да се храни с нектар от цветята на балкона, много е пъргаво и бързострелно:)))) виж тази поредица от снимки, ако желаеш: http://www.guy-sports.com/humor/pictures/picture_hummingbird.htm

    ReplyDelete