Friday, June 3, 2011

Тапенаде / Tapenade


Какво по-хубаво от приятен апетайзър в ранния, летен следобед!? Хрупкава коричка пресен хляб, и солен пастет със средиземноморски вкус на аншоа, маслини, зехтин и каперси, акомпанирани от домашно червено вино. Разбира се хубавото идва от приятната компания, с която ще споделите своите следобедни часове за релакс сред градина от уханни цветя и последвалите салати и грил.

Изберете франзела, по възможност пълнозърнеста с множество препечени семенца и я нарежете на филийки. Препечете на тостер или грил.

В блендер сложете 4-5 солени дребни рибки (аншоа), 4-5 с.л. каперси, чаена чашка обезкостени маслини (Манзанила и Каламата), налейте зехтин....по желание можете да добавите пресен риган или скилидка чесън. Блендирайте и “воала!”-имате чудесен пастет за препечените филийки. Съотношението на продуктите може да варира според вкуса ви.

2 comments:

  1. Чудесно предложение! Обожавам го във всякаквите му варианти!
    а така на препечена филия е нуестоим!

    ReplyDelete
  2. Още повече, че тепърва предстоят вечерите на открито с приятели или семейството!:)))

    ReplyDelete