Tuesday, March 29, 2011

Агнешки бъбреци със зеленчуци / Lamb's kidneys, wine and mix vegetables



2 порции

4 агнешки бъбрека, разрязани по дължина и изцедени, добре измити
1 глава лук
1 червена пиперка
1 морков
100 грама  или 1 купа цветно зеле, нарязано на ивици
50 мл бяло вино
30 мл  олио
1 чаена лъжичка мадраско къри или  подправката Тика Масала
сол и черен пипер

Бъбреците се измиват добре и нарязват на шайби с дебелина 4-5 мм .
Зеленчуците се нарязват на едро. Всичко се запържва в олио, залива се с бяло вино и се задушава докато остане на мазнина. Разбърква се периодично. Подправя се и се сревира. Добре е да имате под ръка домашно червено винце!:)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...