1-2 чаши крутони (достатъчно, за да покрият дъното на тавичката, в която ще печете)
1-2 глави броколи (начупено на розички)
пилешко бяло месо от едно пиле, (нарязано на кубчета)
½ връзка спанак
1 връзка зелен лук
2 скилидки чесън
3 яйца
300 мл прясно мляко
150 грама настърган Кашкавал
30 грамаПармежан
30 мл олио или краве масло
сол, риган и черен пипер
Сложете в тавата, в която ще печете крутоните.
В голям тиган, запържете пилешкото месо. Добавете броколите, зеления лук, чесъна, сапнак и разбъркайте, нека всичко се задуши за около 2-3 минути. Изсипете в/у крутоните. Подправете със сол, риган и черен пипер.
В отделна купа разбийте яйцата с млякото. Добавете настърган Кашкавал и Пармежан. Залейте и запечете във фурна докато печивото се стегне и се образува златиста коричка.
No comments:
Post a Comment