Saturday, March 19, 2011

Спагети със сметанов сос, чоризо и синьо сирене



2 порции

180 гр спагети
2 пушено- сурови наденици с чесън и червен пипер (чоризо-chorizo sausages), обелени
30 гр краве масло
1 скилидка чесън
1 червен пипер, нарязан на жулиени
60 грама синьо сирене
300 грама гъби
300 мл течна готварска сметана
няколко стръка зелен лук за гарниране
броколи (опция)
30 гр синьо сирене за гарниране
черен пипер

Спагетите се сваряват в много вода, подсолена.

Чесънът и чоризото се запържват в кравето масло. Добавят се зеленчуците, разбърква се. Налива се сметаната и се оставя да къкри докато стигне консистенция на сос. Натрошава се синьо сирене  в соса, за да се разтопи.

Спагетите се оцеждат от водата и се объркват с готовия сос. Добре е това да стане все още върху котлона за минута-две, за да може сосът да полепне добре по спагетите.

Гарнират се с натрошено синьо сирене и зелен лук.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...