Saturday, March 12, 2011

Лингуини с омар и миди Сен-Жак (скалопини)





2 порции

160 гр лингуини или спагети
2 замразени, сурови опашки от омар
10 скалопини
40 гр краве масло
100 грама грах и моркови (от консерва-вече сварени)
1 домат
3 стръка зелен лук
3-5 скилидки чесън
1 печена червена чушка
няколко стръка копър
зехтин
сол и черен пипер

Сварете лингуините в  подсолена вода. Докато лингуините се варят нарежете в дълбока купа домата, копъра, зеления лук, печената червена чушка, добавете консервираните (отцедени) грах и моркови, зехтин, посолете. В тиган запържете в краве масло с чесън скалопините и месото на омара за 2-3 минути, подправете с черен пипер и сол.
За да сервирате, можете да използвате и черупките на омарите за декорация. Можете да ги сварите за минута във водата, в която сте варили спагетите.

No comments:

Post a Comment