Wednesday, March 16, 2011

Агнешко / ярешко със зелентия -пролетно ястие / Lamb and greens


У дома агнешкото винаги се е правило  по този начин по време на сбора. Помня глъч, роднини, панаир и винаги вкусни гозби: агнешко на пещ, агнешко със зелентия, дроб-сарма или дробине, зелена салата с варени яйца, репички и зелен лук, кюфтета, агнешка чорба, пък ако нямаше агнешко, то  и печените пилешки бутчета с червен пипер бяха лакомство, сладък памук и захарни петлета ...

Ако имате тенджера под налягане ще съкратите времето и изместите пеща от нещата, необходими да се сготви това вкусно пролетно ястие. Трябватви ви:

агнешка или ярешка плешка, нарязана на порции, удобни парчета за тенджера под налягане
глава кромид лук
4-5 скилидки чесън
2 връзки зелен лук
2 връзки зелен чесън
½ връзка  пресен джоджен
½ връзка стръка пресен девисил
2 връзки магданоз
3 супени лъжици червен пипер
сол и черен пипер на вкус
за олио-преценете сами, зависи от това до колко мазнина има по месото, спокойно можете и да не ползвате
вода

Месото се нарежда в тенджерата, слагат се кромид лук и чесън, сол и черен пипер, червен пипер, вода-така че да покрие добре месото, но не повече от 1/2 обема на тенджерата и се вари най-малко час. Отваря се и се добавят зеленчуците, затваря се с капак и се вари още 5 минути.






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...