Saturday, April 9, 2011

Панкейкс / Палачинки (безглутенови)



1 ч. чаша  (200мл) царевично брашно
50 гр царевично нишесте
50 гр нишесте от тапиока
1 яйце
1 пълна лъжица кисело мляко
1 к.л. бакпулвер
1 к.л. сода бикарбонат
щипка сол
2 с.л. захар
няколко капки екстракт ванилия (опция)
200 мл прясно мляко (или толкова, че да стане гъста каша)

олио за намазване на тигана

Всички продукти се разбъркват до получаване на гъста каша. Палачинките се изливат с черпак и пекат върху гореща и намазана с олио повърхност, за предпочитане тефлонов тиган. Обръщат се лесно с помоща на дървена шпатула.

Сервирайте по ваш вкус-мед, четен шоколад, краве масло и кленов сироп, плодово сладко, пресни плодове и т. н.

No comments:

Post a Comment