Sunday, April 10, 2011

Лек шоколадов мус


Вчера разглеждах сайта на шоколадовите изделия Lindt и  бях купила новото им предложение на черен шоколад с касис, което ми се услади неимоверно. Вдъхновена от рецептите и снимките в сайта реших да си направя шоколадов мус, но с по-малко калории от класическия шоколадов мус с жълтъци и сметана. Добрата фигура не може да е причина, която да попречи на  вкусовите рецептори да продължат да ни доставят удоволствиеJ

Ето и самата рецепта за 2 порции:

250 мл кисело мляко (2.5% масленост)
100 гр шоколад Lindt black currant (Линдт-касис)
3 с.л. прясно мляко
1-2 с.л. мед или диетичен подсладител (опция)

Шоколадовите блокчета се разтопяват на парна баня с малко прясно мляко. Разтопеният шоколад се добавя към киселото мляко и се разбърква до хомогенна смес. В този шоколад има и хрупкави парченца, които допълнително обогатяват приключението и удоволствието. Разделете за две чашки/купички и настържете шоколад за декорация. Свеж касис от градината ще е чудесно приложение към този олекотен десерт!

Следващия път ще опитам да направя същия мус, но с друг любим шоколад на Линдт –с люта чушка и череши.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...