Sunday, April 10, 2011

Соба с пушено пиле, домати и песто и салата с медено-чеснов дресинг


2 порции

160 гр соба (спагети, направени предимно от смляна елда)
пушени гърди от едно пиле, нарязано на кубчета
1 добре узрял домат, нарязан на кубчета
2-3 скилидки чесън
1 с.л. песто Дженовезе
щипка риган
магданоз, нарязан на ситно
зехтин
сол и черен пипер
настърган кашкавал

Доматът, пестото, подправките, зехтина и пилешкото, пушено месо се смесват в дълбока купа.
Собата се вари в подсолена вода с 1 чаена лъжица олио до готовност, обикновено отнема около 5 минути. Оцежда се и се сервира. Гарнира се с микса, даден по-горе и с настърган кашкавал.

Дресинг с мед и чесън за салата (спаначена с листа от глухарчета и арагула)

2 супени лъжици течен мед (Може да се заемени с кленов сироп, екстракт от малини или друг плод, но тогава дресингът ще носи съответното наименование. Аз използвах мед от детелина.)
2 скилидки чесън
3 с.л. соев сос
3 с.л. ябълков оцет (или оцет балсамико)
2 с.л. горчица Дижон или горчица с мед
100 мл олио





В дълбока купа за разбиване сложете всички продукти за дресинга, но без олиото, смачкайте чесъна. Наливайте олиото на тънка струя и бъркайте с телена бъркалка.

С този дресинг можете да мариновате и сьомга преди да я изпечете на грил/скара., само осолете рибата допълнително със соев сос.

Друга идея за соба: http://margatyna.blogspot.com/2011/02/blog-post_15.html

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...