Рибни кюфтета- кълцани или едро млени (втори вид)
480 гр филе от риба без кости (аз използвах red snapper)
1 филия хляб (може и пълнозърнест)
2 с.л. галета
1 яйце
1 червена чушка, нарязана на дребно (опция)
няколко стръка зелен лук
1 ч.л. червен пипер
риган, кориандър
черен пипер и сол на вкус
магданоз или силантро (опция)
брашно за овалване на кюфтетата и олио за пържене
Месото на рибата се смила в блендер и се изсипва в купа. Добавят се останалите продукти и се размесва добре. Подправя се. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат на средна температура.
Забележка: добре е омесената кайма да престои около 20 минути.
Забележка: добре е омесената кайма да престои около 20 минути.
Сос Тартар (студен сос, подходящ за пържена риба и рибни кюфтета)
100 гр . крем сирене (разбито, аерирано)
3 с.л. кисело мляко
30-50 мл готварска сметана
Забележка:носител на останалите продукти може да бъде и майонезата, въпрос на избор.
2-3 с.л. каперси
2-3 кисели краставички
няколко стръка копър
1 скилидка чесън
1 с.л. мед
сол и черен пипер на вкус
Млечните продукти се разбиват с вилица до хомогенна смес. Добавят се останалите продукти, каперсите и киселите краставички трябва да са нарязани на дребно. Обърква се и се подправя на вкус.
Рибни кюфтета (първи вид)
моята рецепта на английски: ТУК
No comments:
Post a Comment