1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. зехтин
150 гр овче сирене, натрошено
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
сол на вкус
зрънца ким и чубрица
бяло брашно, колкото поеме за много гъсто кексово тесто (приблизително 2 чаши)
В голяма купа содата и бакпулверът се разбиват с киселото мляко. Добавят се натрошеното сирене, яйцата, зехтина, осолява се и се подправя с чубрица и ким. Разбърква се добре, след което се добавя поетапно и брашното. Сместа се излива в намазана с олио и поръсена с брашно тава и се пече (200°С).
Светланка, много апетитно изглежда :)
ReplyDeleteСърдечни поздрави и хубава вечер1
Ароматна, пухкава и топличка тази шупла се омете веднага щом я извадих от печката. Едвам сварих да я щракна:))))))Хубава седмица и на теб!
ReplyDeleteЕ как няма да се омете веднага.:-)) Ако бях наблизо, щях веднага да помагам за още по-скорострелното омитане.:-)))
ReplyDeleteПрегръдки, Светле и хубава нова седмица!:-)
Ей това мога да го ям до пръсване :)!
ReplyDeleteПросто приказно вкусно!
Скоро ще взема да го направя и аз!
Благодаря за рецептата!
Сърдечен поздрав,Светле!
Благодаря, Еликсир! Това е обикновена рецепта за кекс, но със сирене вместо захар, и ким, чубричка:)))) Майка правеше този солен кекс, също наричан и тутманик. често у дома. Сърдечни пожелания и прегръдки!
ReplyDelete