Monday, November 21, 2011

Велинградска шупла


1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. зехтин
150 гр овче сирене, натрошено
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
сол на вкус
зрънца ким и чубрица
бяло брашно, колкото поеме за много гъсто кексово тесто (приблизително 2 чаши)


В голяма купа содата и бакпулверът се разбиват с киселото мляко.  Добавят се натрошеното сирене, яйцата, зехтина, осолява се и се подправя с чубрица и ким. Разбърква се добре, след което се добавя поетапно и брашното. Сместа се излива в намазана с олио и поръсена с брашно тава  и се пече  (200°С).

5 comments:

  1. Светланка, много апетитно изглежда :)
    Сърдечни поздрави и хубава вечер1

    ReplyDelete
  2. Ароматна, пухкава и топличка тази шупла се омете веднага щом я извадих от печката. Едвам сварих да я щракна:))))))Хубава седмица и на теб!

    ReplyDelete
  3. Е как няма да се омете веднага.:-)) Ако бях наблизо, щях веднага да помагам за още по-скорострелното омитане.:-)))
    Прегръдки, Светле и хубава нова седмица!:-)

    ReplyDelete
  4. Ей това мога да го ям до пръсване :)!
    Просто приказно вкусно!
    Скоро ще взема да го направя и аз!
    Благодаря за рецептата!

    Сърдечен поздрав,Светле!

    ReplyDelete
  5. Благодаря, Еликсир! Това е обикновена рецепта за кекс, но със сирене вместо захар, и ким, чубричка:)))) Майка правеше този солен кекс, също наричан и тутманик. често у дома. Сърдечни пожелания и прегръдки!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...