Saturday, November 19, 2011

Черни храни!? / Black Pasta with Seafood recipe



Черни храни няма. Това са група храни, които са оцветени в наситено лилаво-цикламено. Такива са императорският (забраненият ориз), гъбите Шитаке и Черен Трoмпет, къпините, черният сусам, Silkie “Black-skinned” сорт кокошки, маслините, патладжанът, черната соя, черният японски оцет, мастилото на сепията, което се използва като естествен оцветител на храни, например различни видове паста.
Японски учени са установили,че “черните храни” са силни антиоксиданти, ползата от които се отнася към предотвратяването на ракови заболявания и сърдечни заболявания.Тези храни са богати също на изофлавини, минерали и антоцианини. Учени от института в Джорджия са доказали на практика, че тези храни са полезни също и за бъбреците.

Купих един пакет с черни лингуини от Барселона и ето,че дойде и техния ред да бъдат сготвени.
Варят се както обикновени спагети с много вода и сол, с.л. олио или зехтин във водата. Останалото е въпрос на въображение J


Енергийното лечение чрез цветове е част от холистичната медицина и това подробно е описано в книга, чийто автор е Сюзи Чиазари. Книгата можете да изтеглите от  ТУК

Етикети:Black food, Black pasta,
Squid ink





4 comments:

  1. О,такива лингуини виждам за първи път!Страхотно изглеждат,а и сигурно са много вкусни,Светле!Ястието ти с тези морски дарове е истински пир за душата!

    ReplyDelete
  2. Благодаря за коментара, Еликсир! Наистина морските дарове често присъстват на нашата трапеза. Прегръдки и успешна седмица!

    ReplyDelete
  3. Черни лингуини съм виждала само на снимка. Представяш ни отново нещо много интересно и вкусно, Светле! Предложението ти отново е наслада и за окото, и за небцето!:-))
    Прегръдки и хубава нова седмица!

    ReplyDelete
  4. Благодаря, Мони! Прегръдки и за теб!?:) Винаги внасяш ведро настроение с присъствието си!

    ReplyDelete