Monday, November 7, 2011

Готвенето- любовна магия / Cooking-Magic LOVE potion recipe with wine


Несъмнено историята доказва, че готвенето и храната са тясно свързани с историята на човечеството. Храната е давала мощ и кураж на войски, крале и куртизанки. Билета са подправяли нечие настроение или решавали съдби чрез смъртоносните си качества. Доверените готвачи са се ценяли високо във всеки един кралски/ императорски двор, но са плащали и не рядко с живота си.


 Един забележителен аспект в кулинарията е еротичното послание, което таят ястия и напитки. Не случайно, още в древни времена, се е отделяло внимание на тънкостите в приготвянето им, за да възбудят сексуалния апетит на дадена особа и се е търсел елексирът на младостта и дълголетието.
Имам под ръка една любима готварска книжка, българско издателство, която се спира на конкретни рецепти: пикантни и тонизиращи салати и ордьоври; ароматични и разпалващи супи; еротични напитки; десерти, зареждащи с енергия.


Някои от древните кулинарни творения и до днес носят имената на своите създатели или приложници: Барбуни а ла Месалина, Филе от калкан а ла Помпадур, гъби  Мадам дьо Монтеспан, Рагу от бели бъбреци и гребени а ла Дюбари, Сьомга-шницел Екатерина Велика и т.н.

Всяка добра кулинарка знае,че любовта на мъжа минава наистина през стомаха му J)) (виж “клетъчна памет” и “Тайните послания на водата “ Масару Емото) Запознатите с чакрите и техните функции също ще открият взаимовръзка между сакралната чакра, чувството на благоразположение и добро настроение, както и оранжевият ѝ цвят, който между впрочем е и цветът, предизвикващ апетит.
Сред храните афродизиаци се нареждат какото- съдържа фенилетиламин или т.н. “субстанция на любовта”, стридите, целината, сухо червено вино, люти чушки, джинджифил, кардамон (бил забранен от италиански монаси в кухнята им!), мащерка, розмарин, мента, амбра, хайвер, трюфели, аспержи, мед и др.
Добре е да се знае,че приготвяйки храна, домакинята трябва да е в  положително настроение и да насочи цялата си любов към приготвянето на храната и хората, които ще гощава-това ще се отрази и на вкуса на ястията. В кухнята трябва да цари спокойствие, да липсват суетене и лоши думи.











Практическа магия
След като ястията вече са готови, направете 12 паса над всяко-тоест обърнете дланите си към чинията и направете движение отвън навътре към ястието все едно, че събирате магическа енергия и я движите към храната. В същото време изричaйте заклинание, като например: “Храната, приготвена от мен ще донесе здраве на ......, ще го накара да ме обича нежно и всеотдайно!” Впрочем, вярвате или не, това са стари, изпитани методи, изпробвани от векове за възбуждане на мъжката любов.:)

Ето и няколко напитки приготвени с любов и за любов:



Вино от семе на копър

Накиснете 50 гр семе от копър в чист спирт. Извадете го от спирта и след това го накиснете за 15 дни в 1 л бутилка бяло сухо вино.

Вино на Граф Калиостро

Една стара рецепта съветва:
В 1 л отлежало вино сложете 30 гр ванилия на прах, 30 гр жен-шен на прах, 30 гр обелени стебла от ревен и 30 гр канела. Накиснете ги 15 дни и прибавете 15 капки кехлибарена тинктура.

Любовен елексир на Браншен

Приготвя се 10 дни предварително и съдържа всички необходими съставки за прекарване на незабравими моменти. Браншен, майката на Изолда, посветена в келтските магии го познавала добре и го използвала при нужда. Последствията остават за вас, тъй като  избраникът за тази нощ не е най-подходящия, то вие ще станете обект на неговата нескончаема страст!
В 1 л червено бургундско вино смесете 30 гр канела на прах, 30 гр джинджифил, 8 гр пръчици карамфил, 8 гр ванилия и ½ кг фина захар. Оставете го да почива 10 дни. Филтрирайте го и пресипете в бутилка за сервиране.

Босилково вино

1 л червено сухо вино, 1 шепа лист аот босилек, акациев мед за подслаждане.
Накиснете босилека във виното за 3 дни. Изцедете и подсладете по ваш вкус.

Разбира се, направата на тези напитки отнема време, но това е време за магически висини и любов. J


2 comments:

  1. Много магични рецепти и увлекателен разказ! Споделям това, че храната носи от енергията и настроението на този, който я приготвя :) Поздрави и хубав ден!

    ReplyDelete
  2. Радвам се,че ти е харесало, Габи! Желая ти плодоносна седмица и усмихнати дни!

    ReplyDelete