Жълтопереста риба тон/ Аhi tuna- сашими
300 гр. жълтопереста риба тон / ahi tuna
сок от маринован джинджър /от бурканче/
сок на резен лимон
черни сусамови семенца
едро смлян черен пипер
бял сусам
растителна мазнина за запържване
ч.л. сусамово олио
соев сос за топене след обработката
кресон и листа шизо / shiso за аранжировка <<<Препоръчително!
/на снимката кълнове, червена салата, краставица/
сок от маринован джинджър /от бурканче/
сок на резен лимон
черни сусамови семенца
едро смлян черен пипер
бял сусам
растителна мазнина за запържване
ч.л. сусамово олио
соев сос за топене след обработката
кресон и листа шизо / shiso за аранжировка <<<Препоръчително!
/на снимката кълнове, червена салата, краставица/
Филето от туна се намазва с маринатата на джинджъра и лим сок.
Овалва се в сухите подправки и се запържва в мазнината, в която има и няколко капки сусамово олио.Всяка страна за по десетина секунди.
Така приготвената риба оже да престои в хладилника при максимум 4 градуса до 12 часа.
Сервира се, нарязана на хапки, задължително със соев сос за топенеили коктейл сос за стриди и риба.
***
Семенцата сусам могат да се запекат леко в тиган, в/у котлона преди употреба, като се разбъркват. По този начин ароматът им се подсилва.
Овалва се в сухите подправки и се запържва в мазнината, в която има и няколко капки сусамово олио.Всяка страна за по десетина секунди.
Така приготвената риба оже да престои в хладилника при максимум 4 градуса до 12 часа.
Сервира се, нарязана на хапки, задължително със соев сос за топенеили коктейл сос за стриди и риба.
***
Семенцата сусам могат да се запекат леко в тиган, в/у котлона преди употреба, като се разбъркват. По този начин ароматът им се подсилва.
No comments:
Post a Comment