Sunday, September 19, 2010

Салата с латинки и ароматичен оцет


Някога още монасите добавяли в салатите листа и цветове на латинка. Те старателно пазели тайната на своите рецепти. В миналото наричали това растение и "кардиналска салата", смятали го за особено ценно като източник на здраве и младост.
"Лесно можете да опитате да си приготвите ароматичен оцет за салатата. Залейте шепа пресни цветове на латинка с ябълков оцет, добавете и зърна черен пипер и карамфил, скилидка чесън. Затворете плътно. Оцетът може да се използва и за ароматизиране на сосове за месо."

Салатата има леко горчив вкус и спицифичен аромат, но е здравословна:)



салата Пролетен микс/arugula, mizuna, tat soi, frisee, oakleaf, red chard, radicchio, mustard greens, and radicchio /

краставица
морков
цветове от латинка
ароматизиран оцет от латинки
кедрови ядки
зехтин
сол или соев сос

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...