Някога още монасите добавяли в салатите листа и цветове на латинка. Те старателно пазели тайната на своите рецепти. В миналото наричали това растение и "кардиналска салата", смятали го за особено ценно като източник на здраве и младост.
"Лесно можете да опитате да си приготвите ароматичен оцет за салатата. Залейте шепа пресни цветове на латинка с ябълков оцет, добавете и зърна черен пипер и карамфил, скилидка чесън. Затворете плътно. Оцетът може да се използва и за ароматизиране на сосове за месо."
Салатата има леко горчив вкус и спицифичен аромат, но е здравословна:)
Салатата има леко горчив вкус и спицифичен аромат, но е здравословна:)
салата Пролетен микс/arugula, mizuna, tat soi, frisee, oakleaf, red chard, radicchio, mustard greens, and radicchio /
краставица
морков
цветове от латинка
ароматизиран оцет от латинки
кедрови ядки
зехтин
сол или соев сос
краставица
морков
цветове от латинка
ароматизиран оцет от латинки
кедрови ядки
зехтин
сол или соев сос
No comments:
Post a Comment