Готово след 10-15 мин
30 гр. краве масло
2 скилидки чесън
връзка зелен лук
150 мл. кокосов крем
няколко капки прясно изцеден лимонов сок
ч .л. къри-паста или с.л. мадраско къри
щипка млян кориандър
2 щипки шафран, по възможност стрит максимално между пръстите
2 с.л. царевично нишесте+ 2 сл. вода за сгъстяване
щипка едро млян червен пипер
няколко стръка магданоз, ситно нарязан и няколко стръка за аранжиране
млян черен пипер
* сол не съм слагала, понеже маслото беше солено и мидите пускат свой солен сок...
Приготвяне:
Мидите се почистват максимално и се задушават с масло и чесън до лекото им отваряне. Мидите допълнително пускат собсвен сос.
Добавя се кокосовият крем и се оставя да заври. Намалете огъня. Добавете ситно нарязани магданоз, зелен лук...
след това подправките и оставете да къкри около 5 мин...
Сгъстява се с нишестето.
Аранжирайте и сервирайте с добре препечен хляб.
Добавя се кокосовият крем и се оставя да заври. Намалете огъня. Добавете ситно нарязани магданоз, зелен лук...
след това подправките и оставете да къкри около 5 мин...
Сгъстява се с нишестето.
Аранжирайте и сервирайте с добре препечен хляб.
No comments:
Post a Comment