One of my favorite recipes for the preparation of prawns . Serve as an appetizer with toasted bread.
12 pcs. prawns
clean off the shells and cut to shape " butterfly "
3 garlic cloves
1 oz. butter
1 tsp paprika
few drops of lemon juice from fresh lemon
shot of white wine
salt , ground black pepper
grated Aziago or Parmezhan
Tabasco sauce
1 cup liquid cream 35% fat
fresh parsley for garnish
clean off the shells and cut to shape " butterfly "
3 garlic cloves
1 oz. butter
1 tsp paprika
few drops of lemon juice from fresh lemon
shot of white wine
salt , ground black pepper
grated Aziago or Parmezhan
Tabasco sauce
1 cup liquid cream 35% fat
fresh parsley for garnish
Note author: Below is described step by step , just wanted to add that after the dish is ready the sauce gets thicker when removed from the heat, so do not worry, it is rare at first glance. Garnish with finely chopped parsley.
Clean the prawns and cut them likewise as it shown on picture.
Sauté in butter and garlic for couple minutes, or until their color turn into red.
Add into pan the paprika, stir and cool down whit white wine and lemon jus.
Add cup of cream, Parmesan, and Tabasco . Let it simmer for 5 min.
Garnish whit paprika or minced parsleyBulgarian:
Една от любимите ми рецепти за приготвяне на кралски скариди. Сервирайте като предястие с препечен хляб.
12 бр. кралски скариди
почистени от хитиновата обвивка и разрязани за форма \"пеперуда\"
3 скилидки чесън
кр. масло
с.л. млян червен пипер
няколко капки лимонов сок от пресен лимон
шот бяло вино
сол, млян черен пипер
настърган Азиаго или Пармежан
Табаско-сос от ферментирали в специални дървени буренца люти червени чушки
ч.ч. течна сметана 35% масленост
пресен магданоз за гарнитура
почистени от хитиновата обвивка и разрязани за форма \"пеперуда\"
3 скилидки чесън
кр. масло
с.л. млян червен пипер
няколко капки лимонов сок от пресен лимон
шот бяло вино
сол, млян черен пипер
настърган Азиаго или Пармежан
Табаско-сос от ферментирали в специални дървени буренца люти червени чушки
ч.ч. течна сметана 35% масленост
пресен магданоз за гарнитура
Забележка автор: По долу е описано стъпка по стъпка, само исках да отбележа след като ястието е готово: Сосът се стяга,когато се дръпне от огъня, така че не се притеснявайте, че е рядък на пръв поглед. Гарнира се със ситно нарязан магданоз, стръкчета магданоз /аз нямах, когато правих снимките/.
Скаридите се почистват от хитиновата обвивка, но без опашката.Прави се разрез по дължината им, но не напълно, за да се получи форма "пеперуда" след готвенето.
Добавят се скаридите, за да се задушат леко, колкото да променят цвета си към червено. Разбъркват се или се обръщат една по една.
Слага се червеният пипер, за да се запържи и се гаси с лимонов сок и вино. Долива се сметаната.
Добавя се настърганото сирене. Оставя се да покъкри на слаб огън около 5 мин.
No comments:
Post a Comment