Sunday, September 19, 2010

Плодово Парфе

Продукти:

8 бишкоти или толкова, колкото да покрият средно-голяма тавичка /~28см. диаметър/
можете да ползвате готов блат за торта или да направите свои с бишкотено тесто; Лейди Фингърс; счукани бисквити+разтопено краве масло;
480мл. течна сметана -35% масленост
5 с.л. пудра захар
желатин с плодов аромат
есенция ванилия или ром, плодова
плодове по ваш избор, може и сладко




Приготвяне:

Желатинът се разтваря в 50 мл вода. Добавя се към разбитата с миксер сметана, в която сме добавили и захрта. Бишкотите се рeдят на дъното на съда.

Залива се и се оставя да престои в хладилник и да се стегне достатъчно. Аранжира се със сладко преди сревиране или с плодове.

No comments:

Post a Comment