Tuesday, July 19, 2011

Къмпингуване в Британска Колумбия-Канада


След кратко, семейно къмпингуване, реших да спретна набързо един фоторепортаж, предимно на акцентите.
Задушно и облачно, 24°С. Успяхме да установим лагера си точно преди първите дъждовни капки. Имахме приятелска визита за около час, но вечеряхме сами, като менюто включваше приготвени същия ден сандвичи, зелена салата, червено вино за сгряване, печена царевица; и типичната българска скара (кюфте, шишче, пържола), за мезе докато играехме на Сантасе под успешно, спретнатия навес.  Десертът беше очарователен, по-скоро комбинацията от типично американските, топени на жар маршмелоус между бисвитка и фино мляно кафе на жар.






Мокра и студена нощ 13°С. За щастие на следващия ден слънцето се поопита да пекне, не съвсем успешно, температурата не се качи над 20°С.
 Кафе и чай за закуска, няколко сладки, хрупкаво-дъвчащи, холандски уафълс с карамел за мен и мед за мъжа ми. Облякохме дъждобраните, защото от боровете все още се отичаше вода и се отправихме към близкото езеро, за да търсим удобно за риболов място. Трудно достъпен бряг, плитчини, клони и тръстика, изпопадали дървета. Разходката беше обаче ободряваща! И не след дълго улових първата пъстърва за деня....и последната, която по-късно опушихме за обяд. Отново бяхме в лагера си.





Успяхме да запалим и открит огън с кедрови дърва, които повече пушат, отколкото топлят. Хрума ми,че заради липсата на други дървета, местните и кулинарни  индиански специалитети са предимно пушени с кедрова дървесина меса, като дивеч и риба.
 Забележка:къмпингът, в който бяхме се намира в провинциален парк, забранено е сеченето на дървета, наръчите дърва се купуват предварително, обикновено се намират по близките бензиностанции, за съжаление асортимент няма, предлагат се единствено влажни, кедрови цепенициJ, имено с такива разполагахме и ние.  Спретнах бекон и наденички на скара, гореща доматена супа на газовия котлон. Следобеден сън. Последва нова разходка надвечер.





Втората нощ бе още по-студена 8°С, с ясно звездно небе.  Радвам се, че спалните ни чували са пригодени за минусови температури!:) и че на следващия ден (т.е. днес) имах възможност за гореща вана и гореща пилешка супа у дома!:) след едночасово прибиране на лагера, почистване на мястото и 40 минутно шофиране.
Като цяло лагеруването ни беше добро и релаксиращо.




2 comments:

  1. Светлана, прекрасно място за къмпингуване :)
    И прохладно!!!!!

    ReplyDelete
  2. Светле, на линия съм отново и си наваксвам пропуснатите постове. Прекрасно изкарване е било, с всички съпътстващи къмпингуването моменти.:-!)))
    Не съм забравила за гостуването, утре запрятам ръкави, тъй като се върнахме късно снощи, днес цял ден се опитвам да пера, ама в София се излива от сутринта проливен дъжд, даже и в момента, докато пиша, се лее порой от небето.:-((((
    До скоро, Светле!
    Виждам, че последователите ти се увеличаваме, само така!!

    ReplyDelete