Friday, July 1, 2011

Агнешки езици с ориз и спанак на фурна / Oven baked lamb tongs, spinach, rice


агнешко месо, бут с кокал за бульона
6-8 агнешки езика
2 връзки спанак
2 връзки зелен лук
1 глава кромид лук
2 с.л червен пипер
1 връзка магданоз
1 ½  ч.ч. ориз
30 мл олио
сол и черен пипер

Месото, кокалът и езиците се сваряват в подсолена вода с глава кромид лук, сол и черен пипер-40 мин в тенджера под налягане.
Спанакът се измива и се попарва.
Зеленият лук и оризът се запържват. Добавят се червен пипер, магданоз.
Езиците се обелват а месото се обезкостява. Всичко се слага в тава. Залива се с бульона-на чаша ориз-3 чаши бульон. Пече се на 230°С. Когато е готово, добре е оризът да се похлупи за около 10 минути.


3 comments:

  1. Светле, това предложение е също много интересно, но не знам, дали ще се хапне вкъщи точно в този вариант (имам пред вид основния продукт - езиците). Искам да питам, там при вас, колко горе-долу е една връзка спанак, че тук е на килограм?
    Хубав ден ти желая!:-)))))

    ReplyDelete
  2. Не е честно, Светлана :) при теб може и да продават агнешки езици, но тук няма. С други правила ли си - свински, телешки? Предполагам, че ще стане, но кажи си ти.
    Хубав ден и хубав уикенд да ти е!

    ReplyDelete
  3. Здравейте, Мони, Пепчо! Една връзка е паунд 454г, което ще рече, че две връзки са приблизително килограм.
    Не виждам причина да не стане с телешки и свински езици. Не съм правила, но ако се сварят добре -все е месце:)))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...