Friday, July 1, 2011

Медена сьомга с гриловани сливи и Бри / Grilled salmon and plums with Brie cheese


4 филета от сьомга
3 с.л. мед
лимонов сок
3 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
3-4 сливи, без костилките
150 гр сирене Бри
черен пипер

Рибата се маринова с мед, соев сос, лимонов сок, олио и чесън. Грилова се. Сливите се нарязват на филии и с егриловат, нареждат се върху горещата риба заедно със сиренето. Могад да се оставят за минута –две нагрила докато сиренето се разтопи съвсем леко.


***
Грилованите плодове са много популярни в кухнята на Западния бряг.  Почти във всеки ресторант, който предлага местна кухня (северозападна-тихоокеанска)могат да се открият месни ястия  с плодове. Ето някои разспространени комбинации за грил: пилешко и ананас на скара, риба тон или свинско с манго, говеждо с круши и синьо сирене, смокини с бекон и синьо сирене. Други подобни комбинаци, пуешко със сос от боровинки или ябълки, кралски скариди със ягоди, говеждо със сини сливи, патешко или еленско с портокали, пилешки, пармезанови флейки със сос от праскови.

Гриловано говеждо и круши със синьо сирене и гъби соте:



2 comments:

  1. Ау, ау, това е нещо по наш вкус.:-)))
    Правя често сьомга, обожаваме Бри, комбинацията им би била великолепна! Благодаря ти за рецептата, Светле!
    Хубав уикенд! С много усмивки!:-)))

    ReplyDelete
  2. Снощи хапнахме пържена Кохо сьомга, полята с чесново айоли (чеснова майонеза) и обилно количество салата с краставици и домати:), но не мога да кажа кой от тези два начина за приготвяне ми се услажда повече.:)

    ReplyDelete