продукти за супата:
2 картофа
1 морков
1 глава лук
стрък целина
2 домата
50 мл ориз
50 гр царевица , замразена или от консерва
връзка магданоз
1 с.л Вегета
1 с.л червен пипер
1 ч.л. чубрица
щипка риган
20 мл олио (опция)
сол и черен пипер на вкус
По подразбиране зеленчуци могат да се добавят каквито имате, но тогава и подправките ще са други. Както се казва “Всяка манджа си иска мерудията.” Например в супа от тиквички слагам копър, чесън, риган, песто Дженовезе и сирене Пармежан. В доматена крем супа могат да се сложат бял пипер и дафинов лист. В супа от броколи и Чедар слагам бял пипер, чесън и индийско орехче. В зеленчукова супа с млад грах и ориз- чубрица и кимион. Гъбена крем супа – риган, мащерка, сух босилек, чесън и лук, черен пипер, и т.н.
Лесно и бързо: нарежете всички продукти на ситно, изсипете ориза и сварете.
Хлябът е правен по рецепта за пица, но половин доза. Отгоре го намазах с Песто Дженовезе, разтопено краве масло с чесън (пресовам 2-3 скилидки чесън в разтопеното масло). Поръсих с Пармезан, доматите са по скоро за цвят, но така или иначе имат чудесен вкус, когато са препеченки!:) Листенцата сладък босилек са за разкош:)
Извадих и бяло, нашенско, саламурено, овче, сирене с маслинки на трапезата и вечерята се оказа незабравимо удоволствие!
Светле, много ми хареса предложението ти за леката лятна вечеря с тази супичка, тамън, както захладя тези дни при нас. Хлебчето ти също е много интересно, правила съм и аз подобно набързо от тесто за пица, по-скоро кръгличко, с малко чесън или чубрица, но ще опитам твоето предложение, много е апетитно!:-)
ReplyDeleteХубав уикенд!
Аз много обичам и друга разновидност на този плосък хляб. разстила се на тънко около 6 мм и се оставя да втаса-изпечен не еповече от 1.5 см Преди да се изпече се нарязва на ленти, намазва се обилно с разтопено чесново краве масло и се поръсва с флейки Азиаго сирене. Всичко добро ти желая!:)
ReplyDelete