Tuesday, July 12, 2011

Зеленчуци соте /Задушени зеленчуци- летен стил


Лесно,  бързо, здравословно, практично и вкусно! Гарнитура или основно ястие –изберете сами!? Необходими са ви:

 различни видове зеленчуци
 3 с.л. песто “Дженовезе”
 3 скилидки чесън, пресован
 щипка риган
 сол и черен пипер на вкус
лимонов сок на вкус
30 мл олио от гроздови семки или зехтин
вода, колкото да покрие дъното на съда, в който ще задушавате зеленчуците.

Изберете широк тефлонов тиган с похлупак.
Нарежете зеленуците, овкусете, задушете под похлупак, като от време на време разбърквате. Тиквичките и броколите имат нежна структура, затова е добре да се добавят накрая на готвенето, което не би трябвало да отнеме повече от 6-10 мин. Зеленчуците трябва да останат хрупкави, за да запазят полезните си качества.
Можете да поръсите с Пармезан преди да сервирате или с настърган Кашкавал, овче сирене или да ползвате Ранч дресинг.

3 comments:

  1. Светле, досега съм сотирала само картофки, но защо пък не и други зеленчуци?:-))) Наистина е вкусно и здравословно!
    Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Ние често задушаваме зеленчуци, предпочитам този метод отколкото изцяло на пара (с решетка), защото са по-вкусни:)

    ReplyDelete
  3. ...а суровоядството не ми се нрави, някой друг да прави Crudité:)))

    ReplyDelete