Поредното предложение за лятото е салата от свежи листа (глухарче, червена салата, бейби спанак, арагула), тропически плодове (портокал, манго, киви, кашу) и латинки за украса, които са всъщност и ядливи цветя и красива декорация за лятното блюдо.
Как да приготвите дресинг от манго!? Лесно и бързоJ- трябват ви:
манго “Адолфо”
2 с.л. мед
1 с.л. едро-мляна горчица с мед
2 с.л. ябълков оцет
щипк аиндийско орехче
щипка сол
около 170 мл олио
Пюрирайте мангото и го изсипете в дълбока купа за разбиване. Добавете горчицата, меда, солта, мляното индийско орехче, а олиото наливайте на струйка докато разбивате енергично с телена бъркалка, за да се получи гъст дресинг. Така приготвен, той може да се съхранява в затворено бурканче в хладилника поне 2-3 седмици и повече. За да получите дресинг по ваш вкус, просто коригирайте по свое усмотрение някоя от съставките с малка доза.
Салата с ароматичен оцет от латинки
Салата с ароматичен оцет от латинки
Светле, много обичам такъв тип салати, ще се опитам да приготвя подобна.
ReplyDeleteПоздрави!
Ей, Мони! Тъкмо си мислех за теб и се чудех кога ще се върнеш от почивката?:)))))) Как мина, добре ли изкарахте?
ReplyDelete