Wednesday, July 27, 2011

Пилешки крилца на фурна


Безбройни са решенията за марината на пилешките крилца, било то приготвени на фурна, грил или пържени. Понеже в блога си вече съм писала  относно маринати и технология за грил и дълбоко пържене, днес давам няколко идеи за печене.

Изберете широка тава, в която ще наредите крилцата. Покрийте дъното ѝ с хартия за печене (оризова хартия), която ще ви спести доста време по почистването след това.

Овкусете крилцата.
Аз избрах три различни варианта, въпреки че ползвах една тава за печене.



Първи вариант:

Лук, нарязан на полумесеци
Чубрица
Черен пипер
Къри
Чили паста
1 с.л. олио
сол

Втори вариант:

Пресован чесън
Риган
Лимонов сок
Черен пипер
Кимион
1 с.л.олио
сол

Трети вариант:

Индийска масала (микс индийски подправки)
2 с.л. горчица
сол

Ако желаете, измийте крилжата и ги оцедете преди да ги мариновате.
Маринованите крилца се нареждат в тавата, върху хартията за печене, покриват се с алуминиево фолио и крилцата се пекат при 230°С за 40 мин, след което фолиото може да се махне и да включите горен реотан, за да запечете крилцата до желаната хрупкавост.

No comments:

Post a Comment