2 белтъка
2 с.л. картофено нишесте
2 с.л царевично нишесте
1 ч.ч. брашно
1 к.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1.ч.л. чили паста
1 с.л. тахини
ким, сусам, ленено семе
Пармезан или Романо (опция)
Омесва се нелепкаво, твърдо тесто. Разстила се на кора с дебелина 4-5 мм. Реже се на ленти, които се посукват и се пекат за 20 минути (до златист цвят) на 200°С. Ако искате солетите да имат гланц, намажете ги с микс от белтък и олио.
Така приготвени солетите са твърди и хрупкави, ако искате да са ронливи, добавете 1 ч.л. свинска мас, което ще доведе до нужда от малко повече брашно.
Какви тънички си ги докарала само!:-)) Браво на теб!
ReplyDeleteПоздрави и хубава седмица!
Благодаря, и на теб Мони!
ReplyDelete