Sunday, July 3, 2011

Пикантни, хрупкави солети


2 белтъка
2 с.л. картофено нишесте
2 с.л царевично нишесте
1 ч.ч. брашно
1 к.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1.ч.л. чили паста
1 с.л. тахини
ким, сусам, ленено семе
Пармезан или Романо (опция)

Омесва се нелепкаво, твърдо тесто. Разстила се на кора с дебелина 4-5 мм. Реже се на ленти, които се посукват и се пекат за 20 минути (до златист цвят) на 200°С. Ако искате солетите да имат гланц, намажете ги с микс от белтък и олио.

Така приготвени солетите са твърди и хрупкави, ако искате да са ронливи, добавете 1 ч.л. свинска мас, което ще доведе до нужда от малко повече брашно.

2 comments:

  1. Какви тънички си ги докарала само!:-)) Браво на теб!
    Поздрави и хубава седмица!

    ReplyDelete
  2. Благодаря, и на теб Мони!

    ReplyDelete