Monday, February 14, 2011

Свинско месо в буркани / Стерилизирано свинско месо

home made canned pork

Ползвах месо от бут със сланинката и кожата, също така свински крачета за по-голям желиращ ефект. Сварих на два пъти месото с кокалите в тенджера (не се събра на веднъж) под налягане за по 50 минути, така че да се разпада от кокала със следните добавки: лук, дафинов лист, зърна бахар, счукан чесън, зърна черен пипер, сол, чубрица, ким и кимион. Изчистих от костите и кокалите, прецедих бульона, напълних бурканите с месо, долях от мазничкия бульон и затворих. Стерилизирах 1 час.

2 comments:

  1. Looks delicious, I'll have to try that!

    ReplyDelete
  2. It is easy to make and you are going to have ready to eat meal in your pantry :)))

    ReplyDelete