Соба (soba) са японски безглутенови макарони, направени от брашно на елда / гречка. Подходящи за хората, които имат алергия към глутен. Сваряват се доста бързо (3-4мин) и не отстъпват по вкус на обикновените спагети. Можете също да накиснете собата във вряща, подсолена вода за 15-ина минути. Забележка: проверете етикета за глутенови брашна, понякога съдържа и такива!
Соба с пилешко месо и зеленчуци
2 порции
160 гр соба
пилешко бяло месо (от едно пиле), нарязано на жулиени
червена чушка
морков
гъби
(зеленчуците могат да варират според предпочитанията Ви или онова, което имате за момента в наличност)
1-2 скилидки чесън
20 мл соев сос
25 гр краве масло
сусамово олио
чили паста или сух лют пипер
Сусамови, запечени в тиган, семенца
Нори, (опция) ако искате да добавите нори, нарежете го на тънки ленти и объркайте с още горещата соба.
Сварете собата по препоръките, дадени по-горе. Прецедете сварената соба.
Накиснете пилешкото в соевия сос и запържете в кравето масло до полу-готовност. Добавете зеленчуците и сусамовото олио.
Задушете за 3-4 минути. Зеленчуците трябва да останат хрупкави и свежи. Подправете с чесън по време на задушаването. Разбърквайте.
Изсипете собата в чинии за сервиране и гарнирайте с пилешко и зеленчуци. Поръсете със сусамови семенца.
No comments:
Post a Comment