Пилешки гърди от 1 пиле, бяло месо без кожа
6 шишчета за нанизване на месото
марината за месото:
1 скилидка чесън
20 мл. соев сос
2 с.л. мед
1 ч.л. настърган джинджифил
щипка кориандър
фъстъчен сос
3 с.л. фъстъчено масло
2 с.л. соев сос
2 с.л. мед или кафява захар
сок от 1 портокал
щипка кориандър
1 чаена л. фино настъргана кора от портокал
1 с. л. ябълков оцет
пържене
тефлонов тиган, 30 гр краве масло или кокосово масло, 2-3 капки сусамово олио
Приготвяне
Нарежете месото на жулиени, напречно на мускулното влакно, с дебелина около 2 см. Мариновайте за около час. Нанижете на шишчетата и запържете до златисто.
Загрейте соевия сос, разтворете меда или захарта. Добавете към фъстъченото масло, като разбърквате с телена бъркалка. Прибавете портокаловия сок, настърганата кора и оцета.
No comments:
Post a Comment