Wednesday, February 23, 2011

Начос / Nachos


За бърз апетайзър, ако обичате да замезвате  докато гледате мач или  пиете питието си в компания, това мексиканско блюдо е напълно удволетворяващо.
.
Продукти:

1 пакет царевичен чипс (стига за две тави с диаметър 30 см)
200 гр кайма смес (свинско и говеждо) (каймата не е задължителна-можете да ползвате пилешко масо или да направите начоса вегетариански)
1 глава лук
 ½ червена и зелена чушка, нарязанана ситно-за цвят
60 мл салса или заместител  нашенска апетитка
50 грама бяло овче сирене или Шевре (козе сирене)
настърган Кашкавал или  други подходящи сирена като Чедар, Монтерей-Джак, пушен Идъм
обезкостени Каламата маслини


подправки:

Табаско- за лютивина
Силантро, заради спицифичния си аромат (надземната част на кориандъра се ползва в изобилие в Южно-Американската кухня)
млян кориандър
чесън
червен пипер
 кимион
сол

Метод:

Запържете каймата и лука в тефлонов тиган (в случая не употребявам олио, защото каймата има достатъчно мазнина). Добавете подправките чесън, кориандър, кимион, червен пипер, сол и разбъркайте.  В две тави с диаметър около 30 см изсипете и разстелете царевичния чипс.  Поръсете с настърган кашкавал, салсата (домати, лук, сок от лайм и подправки) или апетитаката. След това е ред на каймата, бялото саламурено сирене, чукашата, маслините и кашакавала. Поръсете с Табаско според това колко люто предпочитате да похапвате и силантро. Запечете  на горен реотан за 10 минути, докато сирената се разтопят и сервирайте горещо.

В добавка този апетайзър се сервира с Гуакамоле и заквасена сметана.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...