За бърз апетайзър, ако обичате да замезвате докато гледате мач или пиете питието си в компания, това мексиканско блюдо е напълно удволетворяващо.
.
Продукти:
1 пакет царевичен чипс (стига за две тави с диаметър 30 см)
200 гр кайма смес (свинско и говеждо) (каймата не е задължителна-можете да ползвате пилешко масо или да направите начоса вегетариански)
1 глава лук
½ червена и зелена чушка, нарязанана ситно-за цвят
60 мл салса или заместител нашенска апетитка
50 грама бяло овче сирене или Шевре (козе сирене)
настърган Кашкавал или други подходящи сирена като Чедар, Монтерей-Джак, пушен Идъм
обезкостени Каламата маслини
подправки:
Табаско- за лютивина
Силантро, заради спицифичния си аромат (надземната част на кориандъра се ползва в изобилие в Южно-Американската кухня)
млян кориандър
чесън
червен пипер
кимион
сол
Метод:
Запържете каймата и лука в тефлонов тиган (в случая не употребявам олио, защото каймата има достатъчно мазнина). Добавете подправките чесън, кориандър, кимион, червен пипер, сол и разбъркайте. В две тави с диаметър около 30 см изсипете и разстелете царевичния чипс. Поръсете с настърган кашкавал, салсата (домати, лук, сок от лайм и подправки) или апетитаката. След това е ред на каймата, бялото саламурено сирене, чукашата, маслините и кашакавала. Поръсете с Табаско според това колко люто предпочитате да похапвате и силантро. Запечете на горен реотан за 10 минути, докато сирената се разтопят и сервирайте горещо.
В добавка този апетайзър се сервира с Гуакамоле и заквасена сметана.
No comments:
Post a Comment